Nederland

Politie onderzoekt dreigbrief aan Haagse moslim

18 januari 2015 16:22 Aangepast: 18 januari 2015 18:10
Een gedeelte van de dreigbrief. Beeld © RTL Nieuws

De politie in Den Haag onderzoekt de herkomst van een dreigbrief aan een inwoner van de stad. In de brief wordt de man, een moslim, met de dood bedreigd. "We weten hoe we jou gasleiding in jou huis tot ontploffing kunnen brengen", staat er onder meer in de brief.

De ontvanger is volgens het AD iemand die banden onderhoudt met een groep Haagse moslims, die door de politie als radicaal worden beschouwd. Hij heeft aangifte gedaan van de bedreiging. De politie in Den Haag laat aan RTL Nieuws weten inderdaad de aangifte te hebben ontvangen en de zaak te onderzoeken. Het is bij de politie niet bekend of de dreigbrief naar meer mensen is verstuurd. 

Aanleiding van de brief zijn de aanslagen in Parijs, zo blijkt uit de brief: "We weten wat je van plan bent, net als je vriendjes in Parijs hebben aangericht", staat er bijvoorbeeld. "We geven je een kleine week de tijd om, grof gezegd, op te rotten."

'Kinderen de dupe'
Als de Hagenaar niet vertrekt dan zorgt de briefschrijver ervoor dat zijn 'koppie eraf' gaat en dat zijn huis wordt opgeblazen. "Dan ben niet alleen jij, maar ook je vriendinnetje en kinderen de dupe." De briefschrijver is een aanhanger van de PVV. "De PVV zal overwinnen", staat er onder meer.

 

Thumbnail

RTL Nieuws
`