Nederland

'Verplicht anticonceptie bij onmachtige ouders'

22 januari 2015 11:00 Aangepast: 22 januari 2015 11:20

'Weerloze kinderen mogen niet langer het slachtoffer worden van onmachtige, verstandelijk beperkte ouders.' Dat zegt hoogleraar familierecht Paul Vlaardingerbroek.

Vlaardingenbroek vindt dat gedwongen anticonceptie mogelijk moet zijn als de potentiële ouders niet in staat zijn om voor een kind te zorgen. Dat zegt hij in De Telegraaf.

"Wij doen als maatschappij aan leedtoevoeging door onmachtige  ouders kinderen te laten krijgen. Mishandeling, verwaarlozing en uithuisplaatsing zijn de gevolgen. Sommige kinderen hebben ook het recht om niet geboren te worden. Het gaat niet alleen om de rechten van de ouders", zegt Vlaardingerbroek tegen de krant.

Ook Pieter van Vollenhoven, oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, stelde al eens voor om in het 'uiterste geval anticonceptie te verplichten'. 

ZIE OOK: Gruwelijke mishandeling Daniëlla

De discussie laait nu weer op na de behandeling van de zaak van 20-jarige Daniëlla. Ze zou door mishandeling van haar stiefvader om het leven zijn gekomen. Haar zwakbegaafde moeder greep niet in.

RTL Nieuws
`