Economie

Nederlandse Dopper-flesjes gaan Amerika veroveren

23 januari 2015 14:20 Aangepast: 26 januari 2015 16:51
Beeld © Dopper

De hippe waterflesjes van Dopper worden binnenkort ook in de VS en Canada verkocht. Aanvankelijk geïmporteerd vanuit Nederland, later lokaal geproduceerd.

Het Haarlemse bedrijf gaat samenwerken met het Amerikaanse Preserve. Dat bedrijf maakt duurzame huishoudproducten, zoals tandenborstels, uit gerecycled materiaal. De flesjes van Dopper passen binnen die productlijn. Het bedrijf hoopt de flesjes samen met Preserve ook uit hergebruikt plastic te produceren.

Preserve verkoopt spullen in honderden winkels, waaronder in gewone supermarkten. Maar de hier inmiddels trendy Doppers zullen aan de andere kant van de oceaan vooral in designwinkels worden verkocht, zoals in de museumwinkel van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

ZIE OOK: Van servies tot meubels met opblaasplastic uit de printer

Dopper wil met de flesjes het drinken van kraanwater promoten en het gebruik van wegwerpplastic terugdringen. Directeur Merijn Everaarts richt zich nu eerst op de distributie van de flesjes in Amerika, maar hij hoopt dat ze op den duur ook lokaal geproduceerd gaan worden. Met afvalplastic dus.

Toekomstmakers maakte in 2013 al een reportage over Dopper en sprak met Merijn Everaarts over de oorsprong van zijn herbruikbare fles, zijn ideeën en toekomstplannen:

RTL Z Toekomstmakers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`