Economie

E-brommer: om wel gezien, maar niet gehoord te worden

25 januari 2015 15:59 Aangepast: 25 januari 2015 16:36

"Kek brommertje heb je, maar waarom hoor ik 'm niet?" De Meijs Motorman, een handgemaakte elektrische brommer uit Maastricht, gaat de wereld over.

Je ziet een vette koplamp aan een stuurtje, een buizenframe waarin vooral de losse tank opvalt, houten stepjes, leren details, een bromfiets die gemaakt lijkt in de stijlvolle fifties. Maar, je hoort niets, want het is de volledig elektrische Meijs Motorman, ontworpen door de Maastrichtse ontwerper Ronald Meijs. De e-brommer is handgemaakt, van de beste materialen. Daarmee neemt hij duidelijk afstand van de moderne, snelle productieprocessen en kiest voor vakmanschap.

De specificaties?
De MEIJS Motorman is er in een snelle variant, die 45 kilometer per uur haalt of eentje die 25 kilometer per uur kan. Bij die laatste heb je geen helm nodig. De oplaadbare Lipo-accu brengt je respectievelijk tot 70 of 100 kilometer van huis. De aanschafprijs is 5750 euro. Opladen kan gewoon thuis, waardoor rijden minder dan 1 cent per kilometer kost.

Thumbnail

Vakmanschap is meesterschap
Ronald Meijs heeft zijn kennis voor het bouwen van de Motorman opgedaan tijdens een kleurrijke combinatie van studies werktuigbouwkunde aan de HTS, Kunstacademie vormgeving metaal en Kunstacademie kunststoffen en 3D-design. In het najaar van 2014 kwam de Meijs Motorman op de markt.

Maak je eigen motorman
Een stijlvolle brommer is het zeker. Je kan je afvragen waarom je nog een brommer boven een elektrische fiets zou verkiezen, nu de maximum snelheid even hoog ligt en de brommer van het fietspad af wordt gewenst. Of is het juist een voordeel dat je met je e-vervoermiddel niet meer tussen de slomerikken op het fietspad hoeft?

De bezitters van een Motorman, of 'ambassadeurs' zoals ze op deze Pinterestpagina genoemd worden, hebben duidelijk gekozen voor de herkenbare stijl, beleving en exclusiviteit. "Om een idee te geven: 80 procent van een gesprek met de klant gaat over het personaliseren van hun Meijs Motorman", zegt Paul van de Kandelaar tegen Bright. "De enige discussie gaat over de vraag of ze een 25 km/u of 45 km/u Motorman willen."

© Bright.nl

Thumbnail

`