Economie

Waterstofauto Toyota verkoopt beter dan verwacht

27 januari 2015 11:25 Aangepast: 06 september 2015 17:02
Beeld © Toyota

De waterstofauto van Toyota, de Mirai, verkoopt veel beter dan verwacht. Sinds half december is de auto in Japan te bestellen. In de eerste maand verkocht Toyota er al 1500.

Het bedrijf dacht zelf in heel 2015 slechts 400 Mirai's te verkopen. Waarschijnlijk moeten klanten door het succes nu flink langer wachten op hun auto. 

ZIE OOK: Toyota maakt waterstofpatenten openbaar

De Mirai wordt gezien als de eerste min of meer betaalbare waterstofauto. De auto komt eerst op de markt in enkele Japanse steden, waar al een redelijk netwerk is van waterstofstations. Later komt de auto ook in de VS en enkele Europese landen op de markt. In de VS gaat de auto waarschijnlijk rond de 45.000 dollar (zo'n 40.000 euro) kosten.

Over een Nederlandse introductie is nog niets officieel bekend gemaakt. Volgens geruchten is de Mirai in 2017 in Nederland te bestellen. Nederland heeft op dit moment een paar tankstations waar waterstof kan worden getankt. Waterstof als brandstof is goed voor de luchtkwaliteit, want uit de uitlaat komt alleen water. Maar het kost veel stroom om waterstof te maken, waardoor waterstof pas echt 'schone brandstof' mag heten als het is gemaakt met groene stroom.

RTL Z / Toekomstmakers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`