Akkoord Oekraïne

Mogelijke amnestie daders verontrust nabestaanden MH17

12 februari 2015 16:25
De herdenkingsbijeenkomst van vlucht MH17 in Amsterdam, vorig jaar november. Beeld © ANP

Nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 zijn verontrust over berichten over een amnestieregeling die ook zou kunnen gelden voor daders van het neerhalen van het toestel.

Dat heeft de Stichting Vliegramp MH17 laten weten in een brief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. In de brief staat onder meer: "Het behoeft geen betoog dat de nabestaanden van de MH17-ramp eisen dat de verantwoordelijken voor het neerhalen van vlucht MH17 en daarmee de moord op 298 onschuldige passagiers, worden opgespoord, vervolgd en bestraft."

In Minsk is vandaag een akkoord gesloten over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne. Daarin zouden afspraken zijn gemaakt over amnestie voor misdaden die zijn gepleegd in de regio's Loehansk en Donetsk, het gebied waar de Boeing van Malaysia Airlines neerkwam.

ZIE OOK: Wat zijn gevolgen akkoord van Minsk voor daders MH17?

De nabestaanden vragen minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) hen te informeren over de precieze inhoud van de in het akkoord opgenomen amnestieregeling. Ze willen vooral antwoord op de vraag of de amnestieregeling ook betrekking heeft op het neerhalen van vlucht MH17.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`