Nederland

Oudere singles hoeven geen relatie meer

13 februari 2015 12:29 Aangepast: 13 februari 2015 12:29
Beeld © ANP

Hoe ouder singles zijn, hoe vaker ze alleen willen blijven. Vooral vrouwen hebben geen zin meer in de problemen die bij een relatie komen kijken.

Het CBS heeft 10.000 singles gevraagd naar hun relatiewensen. Vooral vrouwen willen op latere leeftijd geen vaste partner meer. Bijna 40 procent van de alleenstaande vrouwen van 50 tot 64 jaar zegt nooit meer een relatie te hoeven. Meer dan 60 procent van de mannen in de leeftijdscategorie zou (op termijn) nog wel een relatie willen. 

ZIE OOK: Utrecht blijft de stad met de meeste vrouwen

Single vrouwen van 65 tot 79 zijn helemaal niet meer enthousiast over een relatie: bijna 70 procent wil alleen blijven.  

Waarom geen relatie?
Zes op tien singles (mannen én vrouwen) zeggen dat ze hun vrijheid willen bewaren. Vrouwen zeggen vaker dan mannen dat ze slechte ervaringen hebben met relaties en dat relaties 'veel problemen' met zich meebrengen. 

Jongere singles hebben meer behoefte aan een vaste partner. Het merendeel van de mannen en vrouwen tussen de 18 en 49 staat positief tegenover een relatie. Mannen en vrouwen tussen de 18 en 29 verschillen nog wel een beetje in die wens. Vrouwen zeggen wat vaker dan mannen van die leeftijd dat de relatie nog wel even kan wachten. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore