Nederland

'Nieuw politieuniform in het donker niet goed te zien'

27 februari 2015 11:30 Aangepast: 27 februari 2015 12:01
Beeld © ANP

Politieagenten zijn 's nachts niet goed te zien in hun nieuwe uniform. Oorzaak: de reflectoren op het pak functioneren niet. Om de veiligheid niet in gevaar te brengen moeten politiemensen over hun nieuwe uniform oude hesjes dragen.

Jarenlang is er over het nieuwe politieuniform nagedacht, maar bij de test of het uniform ook goed zichtbaar is in het donker, is blijkbaar iets mis gegaan. "De nieuwe uniforms zijn mooi maar ze voldoen helaas niet aan de veiligheidseisen. Erg jammer", reageert Paul Roeland van vakbond Nederlandse Politie Bond (NPB) aan het RTL Nieuws.

De NPB eist dat er snel iets gebeurt. "Onze agenten moeten veilig hun werk doen. Vooral voor agenten die 's nachts in het donker surveilleren; die moeten goed zichtbaar zijn. Dat zijn ze niet met dit pak."

In ons land surveilleren 32.500 agenten op straat.  

ZIE OOK: Zo lopen politieagenten er bij

Sinds afgelopen zomer lopen de agenten in hun nieuwe uniform rond. Hoe het mankement aan het licht is gekomen, weet Roeland niet. Er is nu een tussenoplossing bedacht: de ouderwetse gele hesjes zijn weer uit de kast getrokken en worden over het nieuwe pak gedragen wanneer dat nodig is.

Overigens is het probleem rond het uniform voor Roeland niet nieuw: "We wisten dit eind vorig jaar al. Maar tot op heden is er nog geen oplossing." 

 

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`