EditieNL

Bijzonder bouwproject in Brabant: Toby is 'op z'n hondjes' gemaakt

18 juli 2017 12:00 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Het bord in de voortuin van Bennie en Melissa van Meel. Beeld © Twitter.com/NathanVos

Het is een eeuwenoude Nederlandse traditie: als er een baby is geboren, zet familie een bord of spandoek in de tuin. De vader van Bennie van Meel maakte een wel heel bijzonder bord. De komst van kleinzoon Toby was volgens zijn bord het resultaat van een negen maanden durend bouwproject, met als hoogste punt 'op z'n hondjes'.

Bennie had niet anders verwacht van z'n vader. "Hij haalt wel vaker geintjes uit. Ook nu dacht-ie: zullen we eens grappig doen?", vertelt de kersverse vader aan EditieNL.

Toeristische attractie

Op 4 juli werd Toby Aaron van Meel geboren. Bij thuiskomst werden Melissa, Bennie en zoon verrast door het bord. "We dachten: och jemig, wat nu? Maar we moesten er hard om lachen, we houden wel van flauwe humor."

Alle bijna 600 inwoners van het Brabantse Drimmelen, waar het gezin woont, heeft het bord al gezien. "En een heleboel toeristen ook. Al twee zondagen komen ze langs om te feliciteren en een foto te maken." Bennie en Melissa vinden het allemaal prima.

Bord blijft tot kerst

Overigens was het Melissa die opa Van Meel inspireerde om 'op z'n hondjes' op het bord te schrijven. "Ze liet het een keer vallen, voor de grap, dat Toby op z'n hondjes gemaakt was. Dat heeft hij onthouden." 

Niet iedereen vindt het grappig, maar dat maakt Bennie niets uit. "Het bord blijft tot kerst in de tuin staan." Tot groot vermaak van vele anderen: "Na het artikel op Omroep Brabant, stond gisteravond de hele straat vol met mensen."

Met Toby en Melissa gaat alles goed. "Toby eet goed en slaapt goed door, dus dat is fijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`