Treinbotsing in Tilburg

Lek na treinbotsing voorlopig gedicht

06 maart 2015 18:45 Aangepast: 06 maart 2015 19:55
Beeld © ANP

Het lek in de goederentrein met butadieen die vanmiddag in Tilburg door een passagierstrein werd geraakt, is provisorisch gedicht door bevriezing. Bij de botsing zijn acht mensen lichtgewond geraakt.

In de trein zaten ongeveer 40 mensen. De meesten werden door de botsing door de trein geslingerd. Het butadieen dat in de trein zit, is een stof die vergelijkbaar is met benzine. Butadieen is wel brandbaar, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid. Aanvankelijk meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dat de goederentrein lpg vervoerde.

ZIE OOK: Giftreinen door Tilburg al langer omstreden

De botsing gebeurde in de omgeving van het Reitseplein in Tilburg. Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda is stilgelegd. De wegen rond het Reitseplein zijn afgezet. Een woordvoerder van DB Schenker, de eigenaar van de goederentrein, liet weten dat de passagierstrein op de achterkant van de stilstaande goederentrein reed.

Zolang het lek in de goederentrein met butadieen nog niet definitief is dichtgemaakt, blijft de goederenwagon staan. De Veiligheidsregio weet niet hoelang het dichten van het lek gaat duren.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore