Nederland

Glimmende motorjachten en drijvende paleisjes op de Hiswa

©Bart Reijnen

Een in Limburg gebouwd motorjacht van Stagnum met twee motoren van elk 370 pk, waardoor je er met 75km per uur mee over het water kan. Prijs: 490.000 euro.

©Bart Reijnen

Deze boot van navilex is volgens de verkoper 'speciaal voor de Amsterdamse grachten'. Echt een partyboot om te relaxen, borrelen en bbq'en met vrienden. Er zit ook een wc ingebouwd, zodat je niet hoeft te stoppen voor een plaspauze. Prijs; vanaf 99.500 euro.

©Bart Reijnen

De door de mens aangedreven onderzeeër. Ofwel: Een onderwater-waterfiets. Een proefproject van de TU Delft. De onderzeeër kan 13,5 kilometer per uur. De studenten hopen er binnenkort het wereldsnelheidsrecord voor mensaangedreven onderzeeërs mee te verbeteren.

©Bart Reijnen

Het 'varende vakantiehuis', een soort woonboot, maar dan eentje waarmee je ook kunt varen. Inclusief woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer. Prijs: 85.000 euro

©ANP

Het is de zestigste editie van de Hiswa Boat Show, zoals het evenement officieel heet.

©ANP

Twee bezoekers bekijken een jacht op de beurs. Er staan zo'n 300 bedrijven en andere exposanten met hun producten in de RAI.

©ANP

De organisatie verwacht zo'n 40.000 bezoekers, de beurs duurt nog tot zondag.

Na jaren van crisis is het tij gekeerd in de watersportbranche. Daar lijkt het in ieder geval op bij het grootste evenement voor de watersport, de jaarlijkse Hiswa in de Amsterdamse RAI.