Baby doodgereden in Lutten

'De kinderkamer was nog niet af, nu is Milan dood'

13 maart 2015 13:57 Aangepast: 14 maart 2015 09:28

Wilfred de Ronde is de buurman van het gezin dat gisteravond is getroffen door een drama: baby Milan werd geschept door een auto en was op slag dood. "Ik was twee weken geleden nog op kraamvisite, nu moeten we Milan begraven."

Wilfred de Ronde is maar gewoon gaan werken vandaag, maar hij trilt nog over zijn hele lichaam. "Ik ben eigenaar van een garage hier in Lutten. Je zoekt afleiding. Maar het droevige nieuws houdt je continu bezig. Het is een schok, voor het hele dorp. Mijn buurjongetje Milan, pas drie weken oud, is er gewoon niet meer."

'Geen gewoon ongeluk'
Wilfred woont 15 jaar aan de Dedemsvaartseweg-Noord in het Overijsselse Lutten; een dodenweg sinds het drama gisteravond. De buurman van Wilfred raakte zwaargewond nadat hij was aangereden door een auto die vermoedelijk veel te hard reed. De drie weken oude Milan werd uit zijn kinderwagen geslingerd en overleefde het ongeluk niet. De 51-jarige dader reed door maar meldde zich later bij de politie. "Dit is niet een gewoon ongeluk. Dit is een misdrijf. Het is moord", zegt Wilfred stellig. 

"Dit is niet een gewoon ongeluk. Dit is een misdrijf. Het is moord"

Wilfred was aan het werk toen het dodelijke ongeluk voor zijn huis gebeurde. "Ik werd gebeld. Ben direct naar huis gegaan. Toen ik thuiskwam, was de weg afgesloten en zag het blauw van de politie." Dat het om zijn buurman en de pasgeboren baby Milan ging, hoorde hij pas later. "Hier zijn geen woorden voor."

Een racebaan
50 kilometer per uur mag je, maar de Dedemsvaartseweg-Noord is volgens de buurt een racebaan. "Automobilisten rijden hier soms 130 kilometer per uur. We roepen al jaren tegen de overheid dat er iets moet gebeuren. Maar niemand luistert. Het was wachten op de eerste dode. Verschrikkelijk dat het ook echt zover is gekomen."

Wilfred was twee weken geleden nog op kraambezoek bij het gezin. "Ze waren nog druk bezig met het inrichten van het huis, de kinderkamer was nog niet af. De ouders zijn jong, rond de 25 jaar. Zulke lieve, aardige mensen. Vreselijk dat ze hun eerste kindje op deze manier moeten verliezen."

"Ik heb ze zelf nog niet gesproken, maar ze zijn volledig uit het veld geslagen."

Uit het veld geslagen
De vader ligt volgens Wilfred nog altijd met zware verwondingen in het ziekenhuis. "Het gaat heel slecht met hem. Hij heeft alles verbrijzeld." De moeder wordt opgevangen door vrienden. "Ik heb ze zelf nog niet gesproken, maar ze zijn volledig uit het veld geslagen."

Of er nu iets aan de weg gaat gebeuren? "Ik vrees van niet, maar ik hoop het wel, ook al is het te laat." 

ZIE OOK: Automobilist die baby doodrijdt, meldt zich

RTL Nieuws / Agnes de Goede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore