Nederland

Chauffeurs Uberpop belaagd door gemaskerde mannen

17 maart 2015 08:41 Aangepast: 26 maart 2015 12:23
Een Uber-chauffeur accepteert een aanvraag van een klant. Beeld © ANP

Gewapend met boksbeugels en hamers heeft een groep gemaskerde mannen UberPop-chauffeurs belaagd in Amsterdam.

Dat bevestigt een woordvoerder van Uberpop na berichtgeving van De Telegraaf. Zeker twee belaagde chauffeurs hebben aangifte gedaan, meldt de politie. In een van de twee zaken zijn twee mannen aangehouden voor bedreiging en roekeloos rijgedrag 

ZIE OOK: Chauffeurs lokken UberPOP-taxi in de val

Vorige week zou een Uberpopchauffeur zijn omsingeld op de A10. Hij werd gedwongen te stoppen. Gemaskerde mannen prikten de banden van de wagen leeg en hielden een boksbeugel tegen de keel van de chauffeur. Een andere chauffeur zegt bedreigd te zijn met een hamer. 

De nieuwe dienst is sinds vorig jaar zomer actief in Amsterdam en inmiddels ook in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Particulieren vervoeren met hun auto anderen tegen betaling. Klanten kunnen deze taxi's oproepen via een app op de smartphone.

Lager tarief
Het vervoer via Uberpop, door de rechter in Nederland verboden, wordt tegen een lager tarief aangeboden dan bij professionele taxi's. Dit zorgt voor woede bij chauffeurs in de gevestigde wereld, die ook veel geld kwijt zijn aan vergunningen, taximeters en andere verplichtingen. 

Volgens de taxidienst ziet een kleine groep chauffeurs achter de aanvallen. "Zij proberen met geweld vernieuwing in de taxiwereld tegen te gaan."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`