EditieNL

Nooit meer wakker liggen? Spray jezelf in slaap

31 maart 2015 16:22 Aangepast: 31 maart 2015 19:01
Beeld © iStock

Je draait je nog eens om en ziet de minuten wegtikken. Nog drie uur voordat de wekker gaat, maar het is hels om in slaap te komen. Tot je de Deep Seep Pillow Spray op je kussen spuit, zo beloven de makers van deze slaapspray.

De slaapspray is een mengsel van essentiële oliën zoals lavendel en kamille en zou ervoor moeten zorgen dat je zo naar dromenland kunt verkassen. Zo'n 20 tot 30 procent van de Nederlanders heeft last van slapeloosheid, dus een natuurlijk middel om beter in slaap te komen zou welkom zijn. Maar werkt slaapspray echt? 

ZIE OOK: Klok vooruit, klok achteruit, waarom doen we dat onszelf aan? 

Marcel Dekker van de cosmeticawinkel Cosmania in Amsterdam die het product verkoopt, is enthousiast over de spray die vanaf 19,50 te koop is. "Ik gebruik het zelf nu ook een klein half jaar en ik merk echt dat ik veel beter in slaap val, langer doorslaap en veel meer energie heb", vertelt hij. En nog een mooie bijkomstigheid: "Ik droom ook veel leuker."

Dekker is niet de enige die een wolkje slaapspray op z'n kussen spuit voor het licht uitgaat. "Het is een enorme trend. Mensen met slaapproblemen willen het liefst een natuurlijk product dat ze helpt met in slaap vallen en doorslapen en dit werkt echt. De reacties van klanten zijn heel positief."

Doktersoordeel
Maar is ook bewezen dat het magische goedje echt werkt? Arts Wouter Jacobs van het slaapcentrum in het Martini Ziekenhuis in Groningen is niet overtuigd. "Wij gebruiken dit product niet en dat is meestal geen goed teken voor de werkzaamheid van een slaapmiddel. Dit is geen therapie voor slapen", vindt hij.

Jacobs kan zich wel voorstellen dat mensen er misschien toch bij gebaat zijn. "Het ruikt waarschijnlijk wel lekker, bijvoorbeeld naar lavendel. Je wordt wel rustiger van de lekkere geur en daardoor kan het zijn dat je beter slaapt, maar dit product zou ik nooit aanbevelen of gebruiken", aldus Jacobs. "De spray is behoorlijk duur, dan kun je beter een lavendelplantje op je nachtkastje zetten."

 

Editie NL
`