Pasen 2015

Zonnige eerste paasdag

05 april 2015 09:03 Aangepast: 05 april 2015 09:24
Beeld © Ton Wesselius

Het begon op veel plekken in Nederland nog wat fris, maar verder wordt eerste paasdag vrij zonnig. Lekker na de paasbrunch naar buiten dus met het gezin.

Hier en daar zijn er nog wel wat stapelwolken, maar we kunnen vooral uitkijken naar flink wat zon. De middagtemperatuur varieert van acht graden aan zee tot elf graden landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

ZIE OOK: Mooi paasweer: zonnig en droog

Vanavond neemt de bewolking toe en en vannacht valt er hier en daar wat lichte regen. Morgenochtend is het overwegend bewolkt en laat de zon zich weinig zien. In de middag klaart het bijna overal op en zal de zon in het noordoosten ook soms doorbreken. 

Natuur loopt achter
Volgens het KNMI hadden februari en maart dit jaar beide een normale temperatuur. Toch is het contrast met vorig jaar opvallend: beide maanden waren kouder dan in 2014, in februari scheelde het drie graden en in maart twee.

Een ander verschil met 2014, dat warm van start ging, is dat de natuur ongeveer drie weken achterloopt. Een jaar geleden kwamen de eiken en beuken al in de eerste week van april in blad. Dit jaar duurt het naar verwachting nog twee weken voordat die bomen groen worden.

Bron: Buienradar

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore