Nederland

'Tevreden' panda's in Rhenen lusten Nederlandse bamboe

13 april 2017 11:15 Aangepast: 13 april 2017 11:19
Een panda bij aankomst op Schiphol Beeld © ANP

Reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen hebben hun eerste nacht in Nederland 'heel tevreden' doorgebracht. Dat zegt directeur Robin de Lange van Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

De panda's hebben al Nederlandse bamboe gegeten en verblijven volgens De Lange heel rustig in het binnenverblijf van het speciaal voor hen gebouwde Pandasia. Er was voor de zekerheid een voorraad Chinese bamboe meegevlogen naar Nederland, maar dat lijkt niet nodig te zijn. De panda's eten elk tot 50 kilo bamboe per dag.

Gaat goed

Experts van het Chinese pandacentrum in Chengdu en vertegenwoordigers van de Chinese Wildlife Conservation Association komen vandaag kijken hoe het met mannetje Xing Ya en vrouwtje Wu Wen gaat. De eerste weken zijn er ook nog pandaverzorgers uit China in Rhenen om de dieren helemaal tot rust te laten komen.

"Alleen de verzorging en het veterinaire team komen de komende weken in de buurt van de beren. Het gaat hartstikke goed met ze en dat willen we zo houden", zegt De Lange.

Nog even geduld

Wie de panda's wil zien moet nog even geduld hebben. Het duurt vier tot zes weken voor de pandaberen in Rhenen te zien zijn. Ouwehands moet daarvoor overleggen met de Chinese autoriteiten. De dieren blijven vijftien jaar in Nederland. Wie ze wil zien, moet via internet een kaartje bestellen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Waarom de panda een evolutionaire loser is

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore