Onderzoek MH17-vliegramp

300 reacties op getuigenoproep MH17

14 april 2015 15:59 Aangepast: 14 april 2015 17:13
Beeld © AFP

De oproep van het Openbaar Ministerie aan getuigen van de ramp met vlucht MH17, heeft ruim 300 reacties opgeleverd. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt.

'Tientallen' van die reacties, zijn volgens het Openbaar Ministerie bruikbaar. Wat de inhoud van de reacties is, is nog niet bekend.

ZIE OOK: Bewijs voor neerhalen MH17 door BUK-raket

Onderzoekers willen nog deze week terug naar de rampplek. Het onderzoek ter plaatse lag een paar maanden stil omdat het in het gebied te koud en gevaarlijk was. Nu gaan Nederlandse, Maleisische en Australische deskundigen terug om te zoeken naar stoffelijke resten, persoonlijke bezittingen en wrakstukken. De missie krijgt voor het eerst ook toegang tot stukken van het noordwestelijke deel van het rampgebied. Of ze deze week ook daadwerkelijk aan de slag kunnen, is afhankelijk van de veiligheidssituatie op de rampplek.

Op 17 juli, precies een jaar na de ramp, worden de slachtoffers herdacht. Dat gebeurt met een plechtigheid voor de nabestaanden.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid verwacht dat de conclusies van het onderzoek naar de toedracht van de ramp in oktober komen.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore