Onderzoek MH17-vliegramp

Opnieuw menselijke resten MH17 gevonden

16 april 2015 18:03 Aangepast: 17 april 2015 18:10
Beeld © AFP

Er zijn nieuwe menselijke resten gevonden op de plaats waar vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergestort. Ook zijn er weer gevonden sieraden overhandigd door de lokale bevolking.

Missieleider Pieter-Jaap Aalbersberg heeft laten weten dat de bergingsmissie stoffelijke resten heeft geborgen. De missie is vandaag weer hervat, na maanden waarin er niets kon worden gedaan door aanhoudende gevechten en winterweer. Deze missie is een uiterste inspanning om de laatste menselijke resten en persoonlijke bezittingen naar Nederland te krijgen.  

ZIE OOK: Bewijs voor neerhalen MH17 met BUK-raket

De resten zullen worden overgebracht naar Nederland en krijgen waarschijnlijk dezelfde ceremonie als de resten die eerder naar Nederland zijn gebracht. In de Hilversumse Van Oudheusdenkazerne worden de resten geïdentificeerd. 

Nog enkele weken
Naar verwachting blijft de missie nog enkele weken zoeken. "We doen ons uiterste best om de resterende stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen te bergen," zegt Aalbersberg. "Dit is van groot belang voor de nabestaanden en dus zetten we ons daar met man en macht voor in", benadrukt Aalbersberg.

Het bergingsteam bestaat uit dertig mensen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore