EditieNL

Luxe villa of appartement: wat krijg je voor een miljoen in Nederland?

06 april 2017 16:50 Aangepast: 28 juli 2017 10:30
Huizen te koop voor 1 miljoen euro Beeld © Funda

Er zijn meer miljoenenhuizen dan ooit. In 2016 is het aantal huizen met een waarde van een miljoen of meer met 25 procent gestegen. Ons land staat er dus vol mee, maar hoe zien die huizen er precies uit: wat kun je in de verschillende provincies krijgen voor precies één miljoen euro?

In Amsterdam staan de meeste miljoenenwoningen, met als klapper de Keizersgracht daar staan 281 woningen van 1 miljoen euro of meer. Daarmee is de totale waarde van de huizen aan de Keizersgracht groter dan die van alle koopwoningen op Terschelling.

Wat krijg je waar?

Maar niet alleen in onze hoofdstad staan miljoenenhuizen. Wij maakten een rondje langs de velden om eens te kijken wat je in elke provincie krijgt voor een miljoen.

Limburg

Thumbnail
Foto: Funda

Te beginnen bij dit huis in Weert dat te koop staat voor precies één miljoen euro. Het huis heeft acht kamers (waarvan vier slaapkamers), twee badkamers, een sauna, twee ligbaden en een perceeloppervlakte van 4.070 m². Er is zelfs een video-intercom bij de toegangspoort van de oprit, zodat je eerst goed kan kijken wie je binnenlaat.

Brabant

Thumbnail
Foto: Funda

Aan het randje van Tilburg in Brabant, staat deze villa te koop voor een miljoen. Het huis heeft een apart dames- en herentoilet, inloopkast, inloopdouche, zwembad en een garage waar vier auto's in kunnen.

Gelderland

Thumbnail
Foto: Funda

In Gelderland staat deze miljoenenwoning in Zevenaar. Dit huis is gebouwd in 2001 en verder 'gemoderniseerd' in 2007. Wanneer je het huis koopt, krijg je een oppervlakte van 2.256 m², met je eigen jacuzzi én zwembad.

Overijssel

Thumbnail
Foto: Funda

In Ommen staat dit Landhuis 'Laarhoeve'. Het huis bevat een werkkamer, twee serres, een luxe woonkeuken en grote voorraadkelder. 

Friesland

Thumbnail
Foto: Funda

Heb je altijd al meer dan 10.000 m² grond willen bezitten? Dan is deze woonboerderij in Franeker wat voor jou. Deze grote woning heeft alle voorzieningen en mocht de Elfstedentocht ooit nog worden geschaatst, dan komen ze langs dit huis.

Drenthe

Thumbnail
Foto: Funda

In het pittoreske Rolde in Drenthe staat dit Rijksmonument. Deze woning was voorheen het gemeentehuis met aangebouwde veldwachterswoning uit 1981. Sla je slag, want het is ook mogelijk om dit huis in te ruilen voor je eigen woning.

Groningen


Thumbnail

Foto: Funda

Voor de paardenliefhebbers onder ons is dit pand in Noordwijk ideaal. Je krijgt er namelijk je eigen paardenstallen, paardenbak en weiland bij. Daarnaast telt de woning zeven slaapkamers, een sauna, zwembad en drie badkamers.

Flevoland

Thumbnail
Foto: Funda

In Almere staat deze unieke watervilla "waar u elke dag een vakantie gevoel kunt ervaren." In dit huis is vooral de keuken van alle gemakken voorzien: een vaatwasser, keramische kookplaat, teppanyaki grillplaat, koelkast, vriezer en een combi-oven. 

Utrecht


Thumbnail

Foto: Funda

In Amersfoort krijg je voor één miljoen euro dit grachtenhuis. Van binnen is het erg ruim en je hebt ook plek om buiten te zitten: in je eigen tuin of luxe dakterras.

Noord Holland

Thumbnail
Foto: Funda

In het centrum van Amsterdam kun je dit appartement aan de Keizersgracht aanschaffen voor een miljoen. De woning heeft een hoog plafond, van meer dan drie meter, met daarbij grote ramen. Maar het hoogtepunt van het appartement, is toch wel de walk in closet bij de slaapkamer.

Zuid Holland

Thumbnail
Foto: Funda

Met negen slaapkamers, vier badkamers, twee ligbaden en twee douches, is dit pand te koop in Den Haag. Het huis is voorzien van bewakingscamera's en vier geisers, maar moet geheel gemoderniseerd worden.

Zeeland 

Thumbnail
Foto: Funda

Ten slotte, dit penthouse met twee verdiepingen in Vlissingen. De woonkamer heeft een oppervlakte van 80 m² en het balkon heeft een prachtig uitzicht op het strand.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore