Nederland

Doodzieke Sem mocht kampioenschaal PSV vasthouden

19 april 2015 15:47 Aangepast: 19 april 2015 22:11

"Ik had van te voren wel gedacht dat ze zouden winnen en al helemaal na dat eerste mooie doelpunt", zegt Sem Hendriksen vandaag over de kampioenswedstrijd van zijn club PSV.

Omdat de 16-jarige Sem leukemie heeft en heel erg ziek is, regelde zijn broer Luc via stichting FC Robinstijn dat de hele familie, inclusief vader en moeder, naar de wedstrijd kon. "We zouden naar een wedstrijd gaan, maar heel toevallig werd dat dus de kampioenswedstrijd van PSV", zegt vader Harry.

Met ambulance naar stadion
Het was tot de laatste minuut spannend of Sem wel bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. Hij had veel pijn in zijn rug. "De dokteren hebben er alles aan gedaan om zijn pijn te bestrijden, zodat hij alsnog naar de wedstrijd kon gaan", vertelt zijn vader. Met een ambulance werd Sem uiteindelijk naar het stadion gebracht.

ZIE OOK: Doodzieke Isa ontvangt tienduizenden kaarten

Vlak voor het begin van de wedstrijd werd Sem in zijn ziekenhuisbed achter de spelers aan het veld opgereden. Vanaf de cornervlag heeft hij de hele wedstrijd kunnen bekijken en zag hij PSV kampioen worden, vertelt Sem. "Alles ging helemaal los op het laatste fluitsignaal."

Kampioensschaal vasthouden
Maar toen werd alles nog mooier, want de hoofdsteward van PSV dirigeerde een aantal spelers richting de hoek van Sem. "Toen kwamen Bruma, Maher en Zoet naar me toe gelopen, ze zeiden dat ik een held was en dat ik de schaal moest vasthouden". Op de vraag hoe dat voelde zegt Sem: "Nou vooral heel erg zwaar, maar ik lag goed en zij hadden hem ook nog vast. Het was heel mooi".

Thumbnail

Na de wedstrijd mocht Sem met zijn familie ook nog een drankje drinken in de stewardruimte van het stadion en daar ontmoette hij de PSV'ers Karim Rekik en Jetro Willems. Eenmaal thuis was Sem vooral heel erg moe, maar ook ontzettend blij.

Beter worden
"Het is gewoon fantastisch dat Sem dit allemaal meegemaakt heeft", zegt zijn vader. "Vorig jaar februari werd de leukemie bij hem geconstateerd. Na een behandeling was de ziekte weg. Maar afgelopen februari kregen we toch het bericht dat de leukemie terug is. Meteen zijn we met hele zware behandelingen gestart. We gaan er voor vechten dat hij weer beter wordt".

Als ras-PSV'er heeft Sem nog een grote wens. Zodra het kan, wil hij samen met zijn broer Luc een seizoenkaart aanschaffen, zodat hij geen wedstrijd meer hoeft te missen. En voor het komend jaar: "De Champions League winnen dat wordt moeilijk, maar nog een keer kampioen van Nederland, dat moet lukken", vertelt Sem.

RTL Nieuws / Tim Senden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore