Vrouw doodgeschoten in Amstelveen

Bewakingsbeelden liquidatie Luana op tv

20 april 2015 12:46 Aangepast: 20 april 2015 12:54

De politie gaat bewakingsbeelden tonen waarop is te zien hoe de 34-jarige Luana Luz Xavier voor de ogen van haar kinderen wordt geliquideerd.

De beelden zijn morgenavond te zien in Opsporing Verzocht. Het is niet gebruikelijk dat de politie dit soort beelden vrijgeeft.

De politie hoopt dat mensen in de omgeving van de daders zich door de beelden 'ten volle realiseren' wat er is gebeurd. Voor de gouden tip in de zaak is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd.

ZIE OOK: 'Luana was geen gangersterliefje maar een keiharde werkster'

Luana werd op 8 december doodgeschoten in Amstelveen. Ze is waarschijnlijk het eerste vrouwelijke slachtoffer in de liquidatiegolf in en rond Amsterdam. In Opsporing Verzocht is te zien hoe de kinderen en moeder van Luana voor hun huis uit de auto stappen, terwijl de vrouw voor hun ogen wordt geliquideerd.

​Relatie met crimineel
De vrouw was een bekende van de politie. Ze zou een relatie hebben met één van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse onderwereld-oorlog. Wat haar rol precies is geweest wordt nu onderzocht. 

Vlak na de moord is vlakbij een brandende zwarte BMW aangetroffen. Vanaf die auto zijn zeker vier jongens weggerend. Ze hebben mogelijk een andere vluchtauto, een grijze gestolen Volkswagen Polo, laten staan.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore