Vrouw doodgeschoten in Amstelveen

Politie toont beelden 'onbegrijpelijk kille' liquidatie

21 april 2015 20:55 Aangepast: 21 april 2015 21:23
Beeld © Opsporing Verzocht

De politie heeft beelden getoond van de liquidatie van Luana Luz Xavier in Amstelveen. Op de beelden is te zien hoe de 34-jarige moeder in koelen bloede wordt doodgeschoten in bijzijn van haar kinderen.

De beelden waren te zien in Opsporing Verzocht. Het is niet gebruikelijk dat de politie dit soort beelden vrijgeeft.

Politiewoordvoerder Elly Lust zei in het programma dat deze zaak 'koste wat kost' opgelost moet worden, vooral omwille van de kinderen. Daarom is er een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

ZIE OOK: 'Luana was geen gangersterliefje maar een keiharde werkster'

Luana werd op 8 december doodgeschoten in Amstelveen. Ze is waarschijnlijk het eerste vrouwelijke slachtoffer in de liquidatiegolf in en rond Amsterdam. In Opsporing Verzocht was te zien hoe de kinderen en moeder van Luana voor hun huis uit de auto stappen, terwijl de vrouw voor hun ogen wordt geliquideerd.

De liquidatie is te zien tot vlak voor het moment dat de dader de trekker overhaalt. De moordpartij zelf is niet uitgezonden. Op de beelden is wel te zien dat het 9-jarige dochtertje van Luana naast haar moeder staat toen ze werd beschoten.

​Relatie met crimineel
De vrouw was een bekende van de politie. Ze zou een relatie hebben met één van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse onderwereld-oorlog. 

Vlak na de moord is vlakbij een brandende zwarte BMW gevonden. Vanaf die auto zijn vijf jongens weggerend. Ze hebben mogelijk een andere vluchtauto, een grijze gestolen Volkswagen Polo, laten staan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore