Dodenherdenking

Theater Na de Dam

30 april 2015 15:15 Aangepast: 30 april 2015 16:38

In 2010 begonnen 7 theaters rond de Dam voorstellingen te organiseren die aan de Dodenherdenking extra verdieping moesten geven. En, dat daar behoefte aan was, blijkt. In 2015 is Theater Na de Dam uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Vier voorstellingen die je niet moet missen.

In Vrede 
In het kader van de dodenherdenking heeft de organisatie Theater Na de Dam toneelschrijvers opdracht gegeven nieuw werk te schrijven met dit thema. Rik van de Bos heeft een stuk gemaakt over het naoorlogse zwijgen. Dit toneelstuk wordt, door bekende toneelgezelschappen als Toneelgroep Amsterdam en Ro Theater, gelijktijdig in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Maastricht en Leeuwarden opgevoerd.

21 uur, alle grote steden, klik hier om kaartjes te bestellen.

Suja, suja Rotterdam
Een voorstelling over het bombardement, de hongerwinter en loslopende dieren uit Blijdorp. Dit bewegend theater begint bij Park 1943 van waar groepen – jonge – acteurs al spelend richting het Maaspodium in het Lloydkwartier gaan, hun publiek met zich meenemend

 20.15 uur, Park 1943 (Delftshaven), reserveren niet nodig.

Thumbnail

Leger
Een waargebeurd verhaal over een jonge soldaat die terugkeert van een missie en thuis niet meer kan aarden. Door het RO Theater met Gijs Naber en Herman Gilis.

21 uur, Spui Theater Den Haag, klik hier om kaartjes te bestellen

Thumbnail

Ooit de Oorlog
​Jongeren spelen, zingen en denken over een oorlog die voor hen zo ver weg ligt.

21 uur, op de familieweide van het Bevrijdingsfestivalterrein in Zwolle, reserveren niet nodig. 

Thumbnail

Nacht na de Dam

De afterparty van het Theater Na de Dam: met bekende artiesten als Huub van de Lubben en Eric Vloeimans wordt de overgang gemaakt van herdenken naar bevrijding en letterlijk van 4 naar 5 mei.

23 uur, Stadsschouwburg Amsterdam, klik hier om kaartjes te bestellen.

`