Dodenherdenking 2015

Schaamte bij moeder 4 mei-schreeuwer: 'Mijn excuses'

06 mei 2015 09:12 Aangepast: 06 mei 2015 09:17
Beeld © ANP

De moeder van één van de jongens die gezocht wordt vanwege het verstoren van de dodenherdenking in Hoofddorp, biedt haar excuses aan. "Ik voel heel veel schaamte, omdat het mijn kind is."

De politie is op zoek naar vijf tot zes jongeren die maandagavond aan het schreeuwen waren tijdens de twee minuten stilte. De moeder van één van de jongens zegt tegen RTV Noord-Holland dat haar zoon een aantal jaar geleden uit huis is geplaatst en in een instelling woont.

"Ik wil aan het Nederlandse volk mijn excuses aanbieden, veel mensen hebben hier pijn van", zegt ze geëmotioneerd tegen de regionale zender. "Ik heb veel ongeloof dat hij zo respectloos met mensen omgaat. Dat hij niet het fatsoen kan opbrengen om die twee minuten stil te zijn. Mijn zoon begrijpt eigenlijk niet goed wat hij andere mensen aandoet."

ZIE OOK: Storen tijdens dodenherdenking: 'Een gebrek aan respect'

De vrouw vindt het een goede zaak dat de politie haar zoon en de jongens zoekt en dat ze een passende straf krijgen.

De jongen is 4,5 jaar geleden uit huis geplaatst. "Vanwege de veiligheid van mijn andere kinderen moest hij gewoon weg." Sindsdien woont hij in een instelling. "Het is niet logisch dat hij op 4 mei in Hoofddorp was. Hij hoort te zijn op de plek waar hij woont."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore