EditieNL

Journalist Laura (24) wint missverkiezing waar ze over schrijft: 'Dit gebeurt je maar een keer'

18 april 2017 16:45 Aangepast: 18 april 2017 17:02
Laura Gooderham (rechts) en haar moeder Beeld © Instagram @lauralougooderham

Het lijkt wel een droom: een missverkiezing winnen, waar je niet eens aan mee wilde doen. Het overkwam de 24-jarige Laura Gooderham uit Engeland.

Voor haar werk als journalist was Laura aanwezig bij de audities voor de 2017 Miss Grimsby verkiezing in het gelijknamige dorp in oost-Engeland. Het was de bedoeling dat ze er een artikel over zou schrijven, maar uiteindelijk stond ze zelf in de schijnwerpers.

Millie Margetts (21), die al enkele keren lokale en regionale beauty competities had gewonnen, spotte Laura terwijl die rond ging om foto's en notities te maken. Ze liep op Laura af en vroeg haar waarom ze zelf niet meedeed met de verkiezing.

In eerste instantie wilde Laura helemaal niet meedoen. Vroeger werd ze namelijk 'lelijk dun kreng' genoemd door klasgenootjes, iets wat haar niet in de koude kleren was gaan zitten. Gelukkig kon Millie haar overtuigen. Laura vond het namelijk fantastisch te horen dat de miss verkiezing geld inzamelt voor goede doelen.

En de winnaar is...

Tijdens de audities presteerde Laura, ondanks het feit dat ze nog nooit zoiets gedaan had, heel goed en mocht ze door naar de finale. Tijdens de grote finale werd ze zelfs gekroond tot de winnares, Miss Grimsby 2017. Dankzij deze winst mag ze deelnemen aan de Miss Engeland verkiezing die er binnenkort aankomt.

In Grimsby Telegraph, de krant waar ze zelf werkt, vertelt ze: "Ik ben zo nerveus en enthousiast! Dit is echt een gebeurtenis die je maar een keer in je leven meemaakt. Het is een hele eer om Millie op te volgen, maar ik kan niet wachten me vaker in te zetten voor de goede doelen en mijn stad."

 

My beautiful mum ❤️ #missgrimsby #missengland

Een bericht gedeeld door Laura Louise Gooderham (@lauralougooderham) op

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore