EditieNL

Vergeet de fiets, pak de step

13 mei 2015 12:51 Aangepast: 13 mei 2015 19:15
Beeld © Thinkstock

Nederland is natuurlijk een echt fietsland, maar de fiets krijgt steeds meer concurrentie van z'n kleine broertje de step. Bijkomend voordeel van een stepritje: je wordt er hartstikke fit van.

De step wint in Nederland langzaam aan populariteit, al is het nog niet zo'n trend als in Engeland en de VS. Daar zijn celebrities als Jamie Oliver, Kate Hudson en Hugh Jackman er al mee gespot. En deze week werd ook de vrouw van de Britse premier Cameron op een step gefotografeerd.

Thumbnail

v.l.n.r. Samantha Cameron, Kate Dudson en Hugh Jackman. 

Onlineshop Steppenwinkel.nl merkt wel dat de verkoop van steppen toeneemt. "Wat je bijvoorbeeld ziet is dat zakenmensen een step gebruiken als ze in hun auto niet in de buurt van hun afspraak kunnen parkeren", zegt verkoper Dennis. "Maar vorige week kwamen er ook jongens van een jaar of 20 die een step kochten. Je trekt er natuurlijk veel bekijks mee als je ermee op straat rijdt."

Maar je valt niet alleen op met een step, het is ook nog eens goed voor de gezondheid. "Je verbrandt meer calorieën dan met fietsen", zegt de verkoper. "Op een step beweeg je je hele lichaam. Het is zwaarder dan fietsen, het is een heel andere beweging."

ZIE OOK: Snufje boerenkool in je yoghurt

Volgens meervoudig Nederlands stepkampioen René Elzinga is steppen heel geschikt als sport. "Het zit tussen hardlopen en fietsen in. Het grootste verschil met fietsen is dat je niet zit, en dus minder steunpunten hebt, waardoor je je rompspieren meer gebruikt. En het grootste verschil met hardlopen is dat het minder belastend is voor je gewrichten."

Elzinga kan ook wel wat nadelen bedenken waarom mensen toch niet voor een step zouden kiezen: "Je moet het buiten doen, dus dat kan nog een drempel zijn. En er zit natuurlijk toch een kinderachtige zweem omheen: het was leuk in de kindertijd. Maar dat zie je nu veranderen. Mensen vinden het toch fijn om te doen. Ik zeg: beter een step dan een abonnement op de sportschool!"

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore