Nederland

Duizend karpers gestolen: we zijn woedend

18 mei 2015 16:29 Aangepast: 18 mei 2015 22:57
Martijn oude Kotte en Dennis Geerts (achter) bij de bak waar de duizend karpers zijn gestolen.

Martijn oude Kotte en Dennis Geerts zijn woedend: hun duizend zeldzame kweekkarpers zijn gestolen. "Een klein drama. We werken zo hard voor dit bedrijf."

Hoe de inbreker(s) de duizend vissen hebben meegenomen? Dennis Geerts van Broekbeke Visvijvers uit het Overijsselse Geesteren heeft geen flauw idee. Wat hij wel weet, is dat de diefstal van afgelopen weekend een klap is voor het bedrijf waar hij al jaren voor werkt. "We hebben de vissen zelf gekweekt. Gemiddeld kost een vis 5 euro. Reken maar uit, wat we mislopen. Het is zowel emotioneel als financieel een klap voor ons."

ZIE OOK: Zeldzame vissen vergiftigd door blunder aquarium

Bij Broekbeke Visvijvers kunnen particulieren komen vissen in één van de vijf visvijvers. "We hebben forellen, zalmen en steuren en we kweken zelf ook vissen. De gestolen spiegel- en schubkarpers van 3 tot 25 centimeter zaten in een apart bassin."

Geerts vervolgt: "De inbrekers zijn via een raam binnengekomen. Waarschijnlijk zijn ze bekend met de handel in karpers en vaker bij ons geweest. De politie is langsgeweest voor onderzoek maar er is nog geen enkel spoor naar de daders."

Beloning
Daarom hebben Dennis en eigenaar Martijn oude Kotte via Facebook een oproep gedaan: iedereen die iets verdachts heeft gezien of opeens karpers krijgt aangeboden, kan zich melden.  "Facebook is een mooi medium. Onze oproep wordt goed gedeeld. We hopen dat iemand die iets heeft gezien, zich meldt. De gouden tip zullen we belonen", vertelt Geerts.

Hoe de beloning er uit ziet, is nog niet bekend. 

RTL Nieuws
`