Nederland

Foto Wilders in magazine IS over aanslag

22 mei 2015 00:04 Aangepast: 22 mei 2015 08:18

Het online tijdschrift Dabiq van terreurgroep IS opent in haar jongste editie met Geert Wilders. Een foto van de PVV-leider staat in het voorwoord van het internetmagazine met daaronder het bijschrift: 'Geert Wilders - een kruisvaarder die de profeet bespotte'.

Het magazine schrijft dat 'kruisvaarders zoals Geert Wilders' hun haat voor de islam uiten door de spot te drijven met 'het ware geloof'. Daarbij gebruiken zij vrijheid van meningsuiting als excuus, staat te lezen in het Engelse voorwoord.

Thumbnail

Een screenshot van het voorwoord

Het voorwoord gaat vervolgens over de twee mannen die onlangs in de Amerikaanse stad Garland in Texas een aanslag pleegden op een bijeenkomst over spotprenten van de profeet Mohammed. Wilders was bij die bijeenkomst, maar was juist voordat de mannen schietend naar binnen probeerden te komen naar buiten begeleid.

ZIE OOK: Schietpartij na lezing Wilders in VS

IS eiste de aanslag op, hoewel onduidelijk is of de terreurgroep echt achter de aanslag zit. In het magazine van IS worden de mannen nu geprezen voor hun aanslag. De terroristen zouden er met hun daad voor hebben gezorgd dat 'mensen die oorlog voeren tegen de islam niet over straat kunnen zonder bodyguards'.

Ook zouden de aanslagplegers een voorbeeld zijn voor moslimmannen in westerse landen die nog twijfelen over of zij 'hun plicht' wel moeten uitvoeren, schrijft Dabiq in het voorwoord.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore