Nederland

Koningsdag dreigt in water te vallen met hagel en natte sneeuw

20 april 2017 11:56 Aangepast: 20 april 2017 13:44
Vorig jaar was het ook slecht weer met Koningsdag. Beeld © ANP

Het ziet er slecht uit voor Koningsdag. Het weer volgende week zou wel eens net zo beroerd kunnen uitpakken als vorig jaar, toen veel feesten en activiteiten werden afgelast vanwege het noodweer.

Het blijft sowieso koud de komende week, maar vanaf dinsdag komen daar buien bij met een winters karakter: hagelbuien en natte sneeuw dus.

En het ziet er nu niet naar uit dat dat voor donderdag voorbij is, verwacht meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. "Natuurlijk is het nog ver weg, maar het lijkt er nu op dat we daar met Koningsdag zeker nog een staartje van gaan meepikken, helaas. Van dinsdag en woensdag weten we dat wel vrij zeker, laten we hopen dat het donderdag meevalt. Fingers crossed."

Oranje winterjas

Er bestaat dus een kleine kans dat die hagelbuien woensdag wel al klaar zijn, maar koud wordt het in ieder geval. Hooguit een graad of 10, 11. "En dat is als het meezit", zegt Middendorp. "Dat is veel te fris voor de de tijd van het jaar. Je hebt meer aan een oranje winterjas dan aan een oranje jurkje." 

Een normale temperatuur in deze tijd van het jaar ligt rond de 15 graden. 

Afgelast uit voorzorg

De  verwachtingen doen denken aan vorig jaar. Toen werd vooraf ook rekening gehouden met sneeuw, onweer en hagelbuien en werden veel festiviteiten uit voorzorg afgelast of naar binnen verplaatst.

Thumbnail

Koningsdag 2016 in Amsterdam (Foto: ANP)

De dag voor Koningsdag was het zelfs wit in delen van het land, maar de Koning had het toen toch over de 'Warmste Koningsdag ooit, ondanks alle kou.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore