Grote politieactie tegen Bandidos

Politie vindt vijf raketwerpers bij actie tegen Bandidos

27 mei 2015 15:23 Aangepast: 06 september 2015 17:07
Beeld © ANP

Bij leden van de motorbende Bandidos heeft de politie vandaag onder andere vijf raketwerpers, automatisch handvuurwapens, munitie, gestolen auto's en een lading vals geld gevonden.

Dat maakte hoofdofficier van justitie Roger Bos zojuist bekend in een persconferentie, waar ook de Maastrichtse burgemeester Onne Hoes bij aanwezig was.

ZIE OOK: Opgepakte Bandidosbaas: 'Boos en teleurgesteld'

Behalve het wapentuig is ook een drugslaboratorium gevonden voor synthetische drugs en een hennepkwekerij. Op de gestolen auto's, vier wagens 'uit de duurdere prijsklasse', en andere spullen is beslag gelegd.

Hoes noemde de aangetroffen spullen 'ontluisterend'. "Mijn gevoel leert niet dat we vandaag klaar zijn. Of dit het topje van de ijsberg is moeten we nog zien."

De politie arresteerde in totaal twintig mensen; negentien mannen en een vrouw. Veertien van de arrestanten zijn lid van de motorclub Bandidos, onder wie president Ramakers. Eén persoon is lid van de Red Devils, van een persoon is onduidelijk of deze lid is van een motorclub. De vier overige arrestanten zijn niet lid van een motorclub.

Internationale drugshandel
De politieactie, die voorlopig nog niet is afgerond, is onderdeel van een onderzoek naar internationale drugshandel dat al een jaar loopt. Tijdens dit onderzoek stuitte rechercheurs op meer strafbare feiten. De verdachten, die vrijdag worden voorgeleid, pleegde de delicten in wisselende samenstelling, aldus hoofdofficier Bos.

De burgemeester van Maastricht sprak van een 'daadkrachtig en eendrachtig' optreden van politie en justitie. De invallen waren van belang om de 'gewelddadige incidenten' van de afgelopen tijd een halt toe te roepen, zo zei hij.

RTL Nieuws
`