Nederland

Airco's op werk vaak grote ergernis

05 juni 2015 04:13 Aangepast: 06 september 2015 17:08

Buiten is het snikheet maar hoe is het binnen op het werk? Breekt het zweet ons uit of is het klappertanden? Goed is het in ieder geval zelden, want 73 procent van de Nederlandse werknemers klaagt over het binnenklimaat.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Nationale Vacaturebank waar het AD over schrijft. Er wordt veel geklaagd over de temperatuur op de werkvloer en de grootste ergernis is het feit dat de werknemers er geen invloed op kunnen uitoefenen. 

ZIE OOK: Tropische dag met knallend slot

Het probleem is dat de grote klimaatsystemen, die bijvoorbeeld in kantoorgebouwen gebruikt worden, onmogelijk op de individuele temperatuurwensen kunnen worden afgesteld. Soms kan het per afdeling of etage maar dan nog komt er alsnog een soort van gemiddelde voor het hele gebouw uit en daar wordt meestal niemand echt gelukkig van. 

Een echte oplossing is op het ogenblik er eigenlijk niet. Behalve dan het vergroten van de mogelijkheden om thuis te werken. Dan bepaalt iedereen gewoon zelf in welke temperatuur hij zit te werken.

Met de de Arbo-wet in de hand komen werknemers in ieder geval niet veel verder. Die wet geeft geen norm voor minimum- of maximumtemperaturen op de werkvloer. Doorbijten dus maar.

ONZE POLL VANDAAG: hoe zit het bij jou op kantoor?

`