Nederland

Drukte op Schiphol blijft, dagelijks missen tientallen passagiers hun vlucht

22 april 2017 18:21 Aangepast: 24 april 2017 12:48
Beeld © ANP

De 'gekte' op Schiphol houdt nog zeker twee dagen aan. Door de meivakantie verwerkt de luchthaven 'enorme aantallen' passagiers. KLM heeft expres tientallen vluchten vertraagd zodat mensen die in de rij staan nog meekunnen. "Dramatisch voor onze klanten."

Vandaag missen zeker 100 KLM-passagiers hun vlucht door de lange wachtrijen bij de incheckbalies en bij de paspoortcontroles. Afgelopen week ging het om zeker 60 per dag, aldus woordvoerder Lisette Ebeling Koning. Op sociale media wordt gesproken van 'gekte' en 'horror op Schiphol'. 

Boos op Schiphol

Om passagiers die in de rij staan toch mee te kunnen laten gaan, zijn 55 vluchten expres vertraagd. KLM noemt de situatie voor hun klanten 'dramatisch' en is boos op Schiphol. Al vaker heeft de luchtvaartmaatschappij aangegeven dat het de situatie moet verbeteren.

"Schiphol breidt snel uit, waardoor er meer gevlogen wordt. Alleen moet je daar wel je infrastructuur en personeelsbezetting op aanpassen. Anders ontstaan er grote storingen." Als er niets gedaan wordt, zullen deze zomer opnieuw lange wachtrijen zijn.

Extra personeel

Een woordvoerster van de luchthaven laat weten: "We hebben nu ongeveer net zoveel passagiers te verwerken als tijdens de drukste zomerdagen. We doen ons best en werken er hard aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.'' Er is vijftig man extra personeel ingezet, met name bij de bagagechecks.

"Zowel de luchthaven als de luchtvaartmaatschappijen waarschuwen reizigers op tijd te komen", dat wil zeggen drie uur van te voren. Bij Transavia zijn geen problemen, zegt woordvoerder. "Mensen weten dat het druk is en komen ruim op tijd."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore