Nederland

UWV: Dan word je toch gewoon helderziende

12 juni 2015 03:49 Aangepast: 06 september 2015 17:08
Tarotkaarten leggen kun je leren als werkloze Beeld © ANP

Tientallen werklozen worden door het UWV omgeschoold tot spiritueel belconsulent of hypnotiseur. Dat kost zo'n 1000 euro per persoon.

Het AD meldt dat programma Reporter Radio onderzoek heeft gedaan, waaruit blijkt dat sinds 2008 tientallen werkloze 50-plussers een opleiding hebben gevolgd bij stichting Paradidakt in Zoetermeer.

Tarot- en engelenkaarten 
Op de site van die stichting wordt oudere werklozen nog altijd de mogelijkheid geboden om op kosten van het UWV te leren hoe ze tarot- en engelenkaarten moeten leggen. Zo kunnen ze als 'afgestudeerd helderziende' de toekomst voorspellen.

"Wij kunnen werklozen die op de reguliere arbeidsmarkt niet zoveel kans meer hebben, een zinvolle invulling geven aan hun bestaan", zegt een woordvoerder in het AD.

De kosten van 1000 euro worden volledig vergoed door het UWV. Paradidakt geeft in ruil daarvoor wel een baangarantie. Zo kunnen werklozen aan de slag bij een bellijn, waar ze 29 cent per minuut verdienen met het voorspellen van de toekomst of het oplossen van relatieproblemen.  

ZIE OOK: UWV mag leraar geen torenhoge boete opleggen

Uitkeringsinstantie UWV beweert in het AD dat er niets mis is met de opleidingen. "Als aan de scholing een baangarantie vastzit, staat de arbeidsmarktrelevantie vast", zegt een woordvoerder.  

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`