Nederland

Hond dood in hete auto Haarlem

12 juni 2015 21:08
Beeld © Politie Haarlem

In Haarlem is vanavond een hond overleden omdat hij door zijn baasje was achtergelaten in een veel te hete auto. De eigenaar had wel een raampje op een kier opengelaten, maar dat was onvoldoende.

De Franse bulldog zat in een auto bij het Spaarnegasthuis. Een voorbijganger zag dat de hond het benauwd had en alarmeerde de politie en een dierenambulance. Omdat de hond het nog heter kreeg, besloot de melder het autoraampje in te slaan en de hond uit de auto te halen.

ZIE OOK: Snikhete auto is levensgevaarlijk

De hond was ondanks de reddingsactie al onwel geraakt. Reanimatie ter plaatse mocht niet meer baten. Het incident is gemeld aan de dierenpolitie.

De politie lanceerde vorig jaar de campagne 'maak van uw hond geen hotdog', om mensen bewust te maken van de snel oplopende temperaturen in de auto. Toch komen er ieder jaar meldingen binnen van honden die zijn achtergelaten in auto's.

De politie waarschuwt ook dit jaar. Het achterlaten van een hond in een snikhete auto is bovendien strafbaar. Bij honden loopt de temperatuur nog sneller op dan bij baby's. Zij kunnen de warmte niet kwijt.

ZIE OOK: Indrukwekkende waarschuwing: zo voelt het in snikhete auto

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore