EditieNL

Okselhaar? Bah, dat kan echt niet!

16 juni 2015 21:22 Aangepast: 08 juli 2015 11:46
Beeld © Editie NL

We zien het steeds vaker: beroemdheden die foto's plaatsen met een flinke bos haar onder hun oksels. Miley Cyrus, Beyoncé, Britney Spears, ze zijn niet zo fanatiek met scheren. Waarom? Is het een nieuwe trend? Of speelt er iets anders?

"Het lijkt erop dat dit echt de nieuwe trend van 2015 gaat worden: okselhaar.", zegt blogger Mounira Mansour tegen EditieNL. "En dan heb ik het niet over zo'n grote bush onder je oksels, maar eerder mooi gestileerd met een kleurtje." In China gaan vrouwen er helemaal voor: de sociale media staan daar inmiddels vol met 'armpit selfies'.

ZIE OOK: Foto's: Kaley Cuoco-Sweeting verft wenkbrauwen roze

Duidelijk is in elk geval wel dat wij er voorlopig nog niets van moeten hebben. Uit een peiling op de website van EditieNL bleek dat maar liefst 87 procent zegt: nee, dat kan echt niet! Een schamele 13 procent vindt het wel leuk, haar onder de oksel.

Sexy
"Ik vind het soms ook wel sexy staan bij vrouwen", zegt Scarlet Hemkes die samen met haar vriendin Joyce Everink ook een blog runt. Scarlet is zelf ook niet zo van het almaar scheren, al zullen er geen hele grote bossen groeien. "Maar ik vind het geen probleem als er wat haar groeit. Ik heb nu een heel klein beetje." En anders zorgt Joyce er wel voor dat geen pakjes shag ontstaan. "Als het te veel wordt, zeg ik wel: Scarlet, moet je je moet misschien niet even scheren?"

Het lijkt erop dat vooral feministen en fashonista het scheermes laten liggen. "Of het is back to basic, van laten we allemaal lekker normaal doen. Mannen hebben het ook dus waarom zouden vrouwen het niet doen", zegt Mansour.

Grote billen
"Of het is gewoon een fashion statement. Zo van: je had eerst de punttieten, toen had je de grote billen en laten we nu maar gaan op okselhaar, want ja: je moet ergens mee opvallen." Volgens Hemkes zit het vooral in ons hoofd. "Dat het bij vrouwen vies is en bij mannen niet."

ZIE OOK: Foto: Doutzen plaatst wederom borstvoedingsfoto

De meeste voorbijgangers die verslaggever Annemarie Landman confronteert met haar rooie toefje (nep-)okselhaar, moeten er echte niets van hebben. "Afschuwelijk!", zegt een vrouw. "Het is net rooie zuurkool!"

Ook de reacties onder de poll op onze Facebookpagina liegen er niet om. "Bij een vrouw vind ik het een van de ranzigste dingen die je je kunt voorstellen", zegt een man. "Ze moeten het lekker zelf weten", reageert een vrouw. "Maar ik vind het onverzorgd staan. Niet zo mijn ding zeg maar."

Bekijk hier het item van EditieNL:

 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore