Declaraties bestuurders universiteiten

Radboud Universiteit neemt regels declareren onder de loep

18 juni 2015 22:22 Aangepast: 18 juni 2015 22:24
Beeld © ANP

Het bestuur van de Radboud Universiteit in Nijmegen gaat zijn declaratieregels onder de loep nemen en aanscherpen als dat nodig is. Eerder deze week meldde RTL Nieuws dat een bestuurster van de universiteit een bureaustoel van bijna 3000 euro had gedeclareerd.

Het college van bestuur laat weten dat alle declaraties zullen worden doorgegeven aan RTL Nieuws. Dat bracht deze week een onderzoek naar buiten over het declaratiegedrag van universitaire besturen.

ZIE OOK: Opvallendste declaraties universiteiten: van dure auto tot designstoel

Het bestuur van de Radboud Universiteit zegt nog twee weken nodig te hebben voor de aanlevering van de bonnen, omdat namen van niet-betrokkenen eerst moeten worden doorgestreept. Hier wat bonnen waarover RTL Nieuws al beschikt:

Thumbnail

De kwitantie voor de veelbesproken kantoorstoel van 2877 euro naar een ontwerp van Walter Knoll.

Thumbnail

De rekening voor een diner voor vijf personen, met daarop 17 wijn en 5 sterke drank: 'niet buitensporig', liet de universiteit eerder weten.

Thumbnail

Diverse bonnen voor verkeersovertredingen, zoals eentje voor 26 km/u te hard rijden op weg naar Schiphol.

De researchredactie van RTL Nieuws heeft alle declaraties van Nederlandse universiteiten online gezet die voor het onderzoek zijn ontvangen: van broodjes oude kaas met boter (maar zónder sla) tot business class-vluchten. Wil je met ons meespeuren naar opmerkelijke zaken? Kijk hier hoe het werkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore