Nederland

Voormalig wethouder geeft ontucht met 16-jarig meisje toe: 'Ik was hartstikke verliefd'

25 april 2017 15:34 Aangepast: 25 april 2017 15:42
Beeld © Gemeente Gorinchem

Een voormalig wethouder van het CDA heeft bij de rechter schuld bekend over een korte relatie die hij had met een 16-jarig meisje. De getrouwde man (33) uit Bleskensgraaf zegt dat er wederzijdse liefde was maar hij betuigde spijt aan het meisje voor de gevolgen.

Het Openbaar Ministerie vervolgt de oud-wethouder voor ontucht. De aanklager oordeelt dat hij in het voorjaar van 2015 als toenmalig CDA-fractievoorzitter in de Gorinchemse gemeenteraad misbruik heeft gemaakt van zijn macht. K. kende het meisje omdat ze naar dezelfde kerk gingen. Zij werd door hem bovendien beschouwd als een politiek talent.

Hartstikke verliefd

In 2015 ontwikkelde hun vriendschap zich tot een seksuele relatie die een paar weken duurde. "Voor mij was ze een volwassen vrouw en ik was hartstikke verliefd. Ik heb spijt dat ik haar in mijn overspel heb betrokken", biechtte de verdachte op. De flirt duurde maar kort omdat het meisje een vriendje kreeg.

De relatie bleef geheim tot het meisje in januari 2016 naar de politie stapte en aangifte deed. De aangifte kwam als een complete verrassing voor de CDA’er die inmiddels wethouder was geworden in Gorinchem. De verdenking kostte hem niet alleen zijn functie op het gemeentehuis. Ook bij zijn oude werkgever, de politie, hoefde hij niet meer terug te komen. De gemeente Gorinchem betaalt hem nog een beetje wachtgeld maar niet genoeg om te voorkomen dat er een flinke schuld is ontstaan.

Flinke schadeclaim

Behalve een straf dreigt bovendien nog een flinke schadeclaim. Het meisje dat kampt met een eetstoornis, depressie, angsten en paniekaanvallen eist ruim 5000 euro schadevergoeding.

"Ik heb niet stilgestaan bij de gevolgen. Ik kan mezelf wel voor de kop slaan. Er zijn in deze zaak alleen maar hele grote verliezers", reageerde K. Zijn strafzaak werd vandaag wegens tijdgebrek niet volledig behandeld. Op 19 juli gaat de zaak verder en komt onder andere de aanklager aan het woord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore