EditieNL

Gillen om Magic Mike: strippende mannen zijn hot

01 juli 2015 16:06 Aangepast: 02 juli 2015 10:55

Ook in de bioscopen stijgt het kwik deze dagen tot ongekende hoogte: de film Magic Mike XXL, over een groep mannelijke strippers, gaat vandaag in première. Dat betekent: glimmende sixpacks, sexy moves en heel veel hysterische vrouwen…

Het eerste deel van Magic Mike was een enorm succes in Nederland: er kwamen zo'n 400.000 bezoekers op af. De vervolgfilm die nu uitkomt lijkt alle records te gaan verbreken. De bioscopen pakken flink uit met speciale 'ladies nights': bij Pathé zijn nu al 33.000 tickets verkocht voor de eerste avond. Voornamelijk aan vrouwen uiteraard. 

ZIE OOK: Interview Channing Tatum & de rest van cast Magic Mike XXL

"Nederlandse vrouwen zijn dol op strippers", zegt Sandy Wenderhold, uitgeefster van het erotische vrouwenblad Oh. "Vrouwen zijn daarin veel erger dan mannen, veel hysterischer. Vrouwen vertellen gemakkelijk op het werk dat ze dit weekend naar de Chippendales zijn geweest, terwijl een man niet zo snel zou praten over zijn bezoek aan een stripclub."

Maar dat gegil en die hysterie over strippers: waar komt dat vandaan? "Sowieso, als vrouwen fan zijn van iemand of iemand te gek vinden, gaan ze hysterisch doen", zegt Wenderhold. "Ze overdrijven graag. De vrouwen die dit doen zijn vaak een bepaald soort type: ze hebben kinderen van een jaar of drie en dan krijgen ze het opeens weer heel warm. Alsof ze wat schade in te halen hebben."

ZIE OOK: Magic Mike trekt meer vrouwen dan 50 Shades

De stripfilm geeft niet alleen een boost aan de kaartverkoop van bioscopen, maar ook aan de hele stripbranche. "Het aantal boekingen stijgt vaak flink na dit soort films", zegt stripper Kevin. Maar de film wekt bij sommige vrouwen wel te hoge verwachtingen van Nederlandse strippers. "De act zoals je die in Magic Mike ziet, dat kunnen de meeste strippers niet. Die mannen zijn echte dansers. Door de film denken vrouwen dat alle strippers zo kunnen dansen, maar dat is niet het geval."

Hoe een stripper dan wel te werk gaat, zie je hieronder. Stripper Kevin geeft onze verslaggever Steef van Stiphout een cursusje strippen. 

Bekijk hier de trailer van Magic Mike XXL:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore