Nederland

'Te dik? Achterlijk! Ik voel me met mijn 100 kilo heerlijk in bikini'

01 juli 2015 21:11 Aangepast: 02 juli 2015 08:27
Linda Caffa (32): 'Ik schaam me absoluut niet als ik in bikini loop' Beeld © Stef Hartog

Linda Caffa weegt 100 kilo, heeft maatje 46 en ja: ze durft in bikini. Het plussize model staat dan ook volledig achter de oproep om meer dikke meiden in bikini te krijgen. "Mensen die zeggen dat dat niet kan, zijn achterlijk."

Wat vind je van de oproep van Loey Lane. De 22-jarige plussize-vlogger roept dikke(re) vrouwen op om een bikini aan te trekken en is daarmee een kijkcijferhit.
"Heel goed dat Loey Lane dit doet. Wat een prachtige vrouw is ze ook! Door de oproep kunnen vrouwen die nu nog twijfelen over hun figuur over de streep getrokken worden."

Is het ook niet jammer dat zo'n oproep blijkbaar nog nodig is?
"Absoluut. Het is jammer dat sommige vrouwen vanwege hun gewicht niet in bikini durven en bang zijn voor kritiek. Dat sommige mensen durven te zeggen dat gezette vrouwen niet in een bikini kunnen, is achterlijk."

Bekijk hier de oproep van Loey Lane terug:

Linda, je weegt zelf 100 kilo en hebt maat 46. Je bent niet de slankste. Heb je daar weleens problemen mee gehad?
"Nee. Ik kom uit een familie waarin iedereen wat dikker en groter is. Ik ben altijd al groot en gezet geweest. Heb er ook nooit problemen mee gehad en ben gelukkig ook nooit gepest. Alleen in de brugklas vond ik het even lastig. Ik had toen vrij grote borsten. Het mooie: ik had wel veel aandacht van jongens."

Je bent plussize-model. Waarom ben je dat geworden?
"Ik ben marketing-assistente en doe het modellenwerk ernaast. Het is een hobby waar ik een mooi zakcentje mee verdien. Ik loop catwalks, sta in tijdschriften en doe fotoshoots, bijvoorbeeld voor Miss Etam. Ik vind het heerlijk om te doen." Bekijk hier de website van Linda. 

Maar je bent toch ook wel eens onzeker?
"Nee, eigenlijk niet. Ik ben blij met mijn lichaam, vind mezelf mooi en ben trots op mijn lijf. Ik voel me goed en schaam me zeker nooit voor mijn 100 kilo. Mijn lichaam is mooi in proportie." 

Snap je dat sommige dikke(re) vrouwen daar anders over denken en niet zo makkelijk in bikini durven?
"Ja. Ik vind ook niet dat iedere vrouw per se in bikini moet deze zomer. Je moet dat dragen waarbij je je goed voelt. Als je voor de spiegel staat en je voelt je er niet lekker bij; doe het dan zeker niet en stap lekker in een badpak. Het is vooral belangrijk dat je naar jezelf luistert en niet naar anderen.

Sommige mensen oordelen hard. Zij vinden het ongemakkelijk dat ze zoveel huid zien bijvoorbeeld.
"Dat soort uitspraken zijn belachelijk. Achterlijk. Waar halen die mensen het lef vandaan om zo hard te oordelen?"

Toch zijn veel modellen nog steeds slank en hebben maatje 36 (of minder).
"Op internet en op tv zie je nog steeds heel veel slanke vrouwen. Het mag absoluut nog wat voller. Maar er komen steeds meer plussize-modellen bij. Al hebben de vrouwen met maatje 40 en 42 nog altijd het meeste werk. Er is zeker nog een wereld te winnen."

ZIE OOK: 'Dikke meisjes, doe een bikini aan!'

Thumbnail

Foto: backstage bibifotografie 

RTL Nieuws/Agnes de Goede
`