Tourstart in Utrecht

Kort geding over politieacties tijdens Tour uitgesteld

02 juli 2015 09:14 Aangepast: 02 juli 2015 09:41
Beeld © ANP

Het kort geding over de acties van de politie tijdens de Tour de France is voorlopig van de baan. Na een gesprek tussen de politiebonden en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb willen de partijen eerst verder zoeken naar een oplossing.

Dat bevestigt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zegt dat de bonden en de gemeente  sinds gisteren met elkaar in gesprek zijn over een alternatieve actie. De rechtszaak zou vanochtend beginnen.

De politiebonden hadden zondag een grote verkeerscontrole gepland bij de reclamekaravaan die de wielrenners in de Tour de France voorafgaat. Door de controle zou de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans moeten worden vertraagd. De controle zou worden gehouden op de Erasmusbrug in Rotterdam.

ZIE OOK: Acties agenten steeds harder: wat willen ze eigenlijk?

De politie wilde door acties op het parcours van de Tour de France, die dit weekeinde in Nederland van start gaat, aandacht vragen voor een betere cao. Ze protesteren al maanden vanwege hun werkomstandigheden.

Eerder deze week zei minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) dat de politieacties wat hem betreft niet konden doorgaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore