Loverboyzaak Valkenburg

Hoerenlopers Valkenburg voor rechter; wie zijn zij?

09 juli 2015 07:38 Aangepast: 09 juli 2015 14:26
Beeld © ANP

Vandaag begint de rechtszaak tegen de mannen die seks hadden met het 16-jarige meisje in een hotelkamer in Valkenburg. Op de eerste dag van het proces staan 6 van de 29 mannen terecht. Maar om wat voor mannen gaat het?

Het AD zocht het uit. Volgens de krant is het een heterogene groep mannen. De leeftijd varieert van jongens van net 21 jaar tot getrouwde mannen van middelbare leeftijd. Op een enkeling na zijn het allemaal Limburgers.

Beroepen
De mannen werken in uiteenlopende beroepen. Er zit een restauranteigenaar bij, een schoonmaker in een school, bedrijfsadviseurs, een metaalbewerker, een eigenaar van een studiebegeleiding.

ZIE OOK: Verdachte in zedenzaak Valkenburg werkte bij jeugdzorg

Eén klant werkte bij een jeugdinstelling waar ook kwetsbare meisjes worden opgevangen. Maar de man is ontslagen toen hij zijn bezoek aan de 16-jarige Kimberley had opgebiecht.
In de aanloop naar het proces pleegden twee verdachten zelfmoord. De angst voor de schande werd ze te veel.

Aanwezig bij rechtszaak
Gisteren vroegen de overgebleven verdachten aan de rechter of hun zaak achter gesloten deuren behandeld mocht worden. De rechter weigerde dat.

Drie verdachten moeten zelfs verplicht aanwezig zijn bij het proces. Die drie ontkennen dat ze seks hebben gehad met het minderjarige meisje. Als ze niet komen, haalt de politie ze alsnog op.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore