Economie

Ontwerper Dopper: 'Ik word nog steeds blij als ik ze zie'

17 juli 2015 13:44 Aangepast: 06 september 2015 17:11
Rinke van Remortel. Beeld © Rinke van Remortel/Dopper

Rinke van Remortel ontwierp de hippe waterflesjes van Dopper. Rijk is hij er, ondanks het megasucces van het bedrijf, niet van geworden. Maar hij wordt er nog steeds blij van. "Het is een prachtig project."

In de VS wordt een fabriek geopend, in Denemarken, Duitsland en nog veel andere landen is de Dopper populair. "Heel bijzonder", meldt Van Remortel vanuit zijn Zeeuwse woonplaats Goes. "Ik had nooit verwacht dat het zó succesvol zou worden. Toen ik het tekende had ik wel het gevoel dat ik iets goeds in handen had."

ZIE OOK: Nederlandse Dopper-flesjes gaan Amerika veroveren

Vijf jaar geleden deed Van Remortel mee aan een wedstrijd om een waterfles te ontwerpen. "Mijn doel was nooit rijk worden met dit idee. Ik zag twee opties: niet meedoen en een mooie kans aan me voorbij laten gaan of wel meedoen en zien waar het schip strandt." Zijn ontwerp won. 

Nu ziet Van Remortel bijna dagelijks wel iemand met een Dopperfles. "Dat doet me nog steeds veel plezier." 

Goede filosofie
Het succes is volgens de Zeeuw niet alleen te wijten aan het ontwerp. "Welnee, Dopper heeft het flesje goed neergezet. De filosofie erachter, plasticverspilling tegengaan met een duurzame fles, heeft het tot een succes gemaakt. Zonder die gedachte had ik ook niet meegedaan aan de wedstrijd." 

"Toen ik het tekende had ik wel het gevoel dat ik iets goeds in handen had"

Dopper gaat de grens over, de start-up van toen is een goedlopend bedrijf geworden, Van Remortel werkt er nog één dag in de week. Als freelancer. Verder werkt hij vier dagen in de week als ontwerper voor een ander bedrijf. "Dopper brengt me mooie ervaringen, positieve reacties en veel inspiratie." Maar geen rijkdom. "Nee, en dat is niet erg."

Herkenning
In Goes wordt Van Remortel wel eens herkend: 'dat is die jongen die die fles heeft ontworpen'. "Verder reikt de faam niet." Dopper was voor nu even een eenmalig uitstapje, maar wellicht horen we in de toekomst nog veel van hem. "Ik heb nog veel ambitie en ideeën, al kan ik daar nog niets concreets over zeggen." 

Bekijk hier de reportage die Toekomstmakers in 2013 met directeur Merijn Everaarts van Dopper maakte:

 

RTL Z Toekomstmakers / Annelies Beltman

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore