Sport

Taument juicht voor Rapid Wien

28 juli 2015 17:02 Aangepast: 28 juli 2015 17:12

Gaston Taument hoopt dat Rapid Wien ten koste van Ajax doorgaat naar de vierde voorronde van de Champions League.

De oud-vleugelaanvaller, die zijn carrière afsloot bij de Oostenrijkse topclub, denkt dat de Amsterdammers het tweeluik wel zullen overleven. “Maar ik ben voor Rapid."

ZIE OOK: Rapid Wien begint met overwinning

Fantastische tijd gehad
De nu 44-jarige Taument, tegenwoordig jeugdtrainer bij zijn grote liefde Feyenoord, speelde vanaf 2000 twee seizoenen bij Rapid Wien. Hij heeft bijzonder warme herinneringen aan de club en aan Wenen. “Ik heb daar een fantastische tijd gehad”, blikt de voormalig international terug in gesprek met BuzzS. “Wenen is een prachtige stad om in te leven. Elk jaar ga ik nog een paar dagen terug. En ik sluit zelfs niet uit dat ik er ooit nog ga wonen.”

Ook sportief had Taument het erg naar zijn zin. “In Oostenrijk is Rapid echt een topclub, al is het niveau en de beleving anders dan in Nederland. De skisport staat daar op één. Maar het is qua populariteit, prijzen en uitstraling zeker de grootste club van het land. In mijn tijd deed Rapid elk jaar mee om het kampioenschap en de beker. Ze speelden altijd wel een of twee rondes Europees voetbal. Wij hebben toen aardig wat sterke ploegen uitgeschakeld.“

Underdog
Taument verwacht dat de Amsterdammers in beide wedstrijden aan het langste eind trekken, eerst uit en dan thuis. “Maar dit soort clubjes kunnen boven hun kunnen uitstijgen tegen tegenstanders als Ajax. De competitie is niet zo sterk, maar misschien verrassen ze vanuit de underdogpositie. Rapid is zeker geen ploeg die je moet onderschatten. En ze zijn al begonnen met de competitie, dat kan ook een voordeel zijn. Al heeft Ajax op bijna elke positie een betere speler rondlopen.”

De ploeg van trainer Frank de Boer lijkt dus de beste papieren te hebben, maar Taument juicht woensdagavond voor Rapid. "Ik heb gewoon een goed gevoel bij die club”, laat de geboren Hagenees weten. “Als ze nou tegen Feyenoord hadden gespeeld, dan was ik natuurlijk voor Feyenoord. Maar bij elke andere Nederlandse ploeg hoop ik toch dat Rapid wint.” Aan de andere kant zou hij het wel jammer vinden als ons land die broodnodige punten misloopt.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`