Nederland

Medewerkers licht gewond bij zwembadbrand Tikibad

07 augustus 2015 22:58 Aangepast: 07 augustus 2015 23:44
Een kindje gewikkeld in een warmtedeken wordt naar binnen gedragen

Het Tikibad op pretpark Duinrell is vanavond korte tijd ontruimd geweest. Er was brand ontstaan door kortsluiting in een glijbaan, de Moonlight. Twee medewerkers zijn licht gewond geraakt.

Een had rook ingeademd en de ander had lichte brandwonden. De twee hoefden niet naar het ziekenhuis. De nieuwe ledverlichting was de oorzaak van de brand. Het Tikibad werd volledig ontruimd. Tussen de 900 en 1000 badgasten werden uit het zwembad gehaald. Geen van de gasten is gewond geraakt. De ontruiming verliep vlekkeloos, aldus een woordvoerder. 

ZIE OOK: Tikibad Duinrell ontruimd: honderden in zwemkleding op straat

De brandweer had de brand snel onder controle. Rond 22.30 uur konden de badgasten terug naar het zwembad om hun spullen op te halen. Het pand is inmiddels vrijgegeven. "Zaterdag kan er weer gezwommen worden", zei een woordvoerster van de brandweer.

De Moonlight is een van de glijbanen in het park. De Moonlight is verduisterd, er komen zo af en toe lichtflitsen voorbij, er zitten scherpe bochten en watervallen in. Deze baan is ongeveer 150 meter lang en 16 meter hoog.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`