Editie NL

Jonge mannen ondergaan haartransplantaties: 'Ik wilde m'n haar terug'

02 mei 2017 18:11 Aangepast: 03 mei 2017 20:00
Beeld © YouTube Nesim Najih

'Als je haar maar goed zit', geldt niet alleen voor vrouwen. Ook mannen zijn trots op hun haar, maar wat als je kaal wordt? Steeds meer jonge mannen hebben hier last van en ondergaan soms al een haarimplantatie, zoals vlogger Nesim Najih deed.

Nesim twijfelde heel erg of hij het proces wel moest filmen. "Want het is best wel een gevoelig onderwerp", vertelt hij in zijn vlog. Steeds meer vloggers laten hun cosmetische ingrepen zien in hun video's. 

Jongeren informeren

Dat heeft volgens Nesim voordelen, maar ook een groot nadeel. "Als je eerlijk bent in je vlogs gaan mensen dat tegen je gebruiken. Ze gaan er grappen over maken en je in de zeik nemen", vertelt hij aan EditieNL.

Nesim hoopt jongeren met zijn vlogs te informeren, dat was het ook het doel met de transplantatievideo. "Ik wil laten zien hoe zo'n transplantatie in zijn werk gaat en hoe het eruit ziet."

Niet heel lang geleden had Nesim gewoon nog een volle bos haar. Het afgelopen jaar merkte hij dat hij steeds minder haargroei had. "Ik wilde mijn haar weer terug", vertelt Nesim. "Daarom besloot ik een haartransplantatie te ondergaan."

Thumbnail

'Ik wilde iedereen knuffelen'

Na een operatie van acht uur was Nesim moe, slap, misselijk maar vooral heel erg blij. "Wauw! Over 8 tot 12 maanden heb ik eindelijk weer haar op mijn hoofd", zegt Nesim in zijn vlog. "Ik was die dag zo vrolijk, niet normaal. Ik wilde iedereen constant knuffelen."

Nesim was eigenlijk meteen alweer op de been. Hij had wel hoofdpijn en een opgezwollen hoofd. "Door de verdoving", denkt Nesim. "Want normaal heb ik een smal hoofdje." Dat opgezwollen hoofd was wel even onverwacht, vooral toen het drie dagen na de operatie extreem gezwollen was. "Ik schrik er van hoe ik er nu uitzie", vertelt hij in zijn vlog. 

'Ik kon mijn oog niet openen'

Vandaag is de vlog van dag vier na de operatie online gekomen. De zwelling is nóg erger geworden. "Ik werd wakker en kon mijn oog niet eens openen." Nesim blijft zijn volgers op deze manier op de hoogte houden van zijn proces en hoopt hiermee anderen te informeren. 

"Als je ergens mee zit in je leven, trek je niks aan van wat anderen daarover te zeggen hebben. Als iets jou gelukkig maakt, moet je het doen. Ik ben nu ook gelukkig, ongeacht wat mensen ervan zullen zeggen", vertelt Nesim.

Toename onder jonge mannen

Edwin van Wooning van de Haarstichting ziet zeker een toename onder jonge mannen. "We zien steeds vaker mannen onder de 25 jaar. Een veel gehoorde reden is dat mensen bang zijn om oud te worden en kaal worden wordt met oud worden geassocieerd", vertelt van Wooning. "Het schoonheidsideaal wordt steeds meer een ding, ook onder mannen."

Goedkoop is het niet: gemiddeld kost een haartransplantatie in Nederland 5000 euro. Maar dan heb je dus wel de rest van je leven haar. 

Bekijk hier de video:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore