Nederland

VVD accepteert nieuwe steun Griekenland

18 augustus 2015 18:34 Aangepast: 06 september 2015 17:12
Beeld © ANP

De Tweede Kamerfractie van de VVD stemt in met een nieuw steunpakket van 86 miljard euro aan Griekenland.

Dat heeft de partij zojuist bekendgemaakt na een urenlange fractievergadering in Den Haag. Volgens Kamerlid Harbers houdt de partij 'veel twijfels, maar misschien gaat het dit keer wel werken'. De Tweede Kamer komt morgen terug van reces om met premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën over het steunpakket te praten.

Thumbnail

"We hebben een afweging gemaakt die ons zwaar op de maag ligt", verklaarde Kamerlid Harbers na afloop van het overleg. "Op het moment dat alle andere landen in Europa, waar de zelfde stroming leeft, maar wel allemaal steun geven, dan heeft het niet zoveel zin om Nederland in dit hele spel alleen te laten staan. Dan wil ik dat Griekenland blijft wat het is, namelijk een paria."

ZIE OOK: Kamer debatteert woensdag over nieuwe miljarden voor Griekenland

Met het gesloten akkoord breekt de VVD een verkiezingsbelofte. Tijdens de campagne in 2012 zei Rutte nog: geen nieuw geld naar de Grieken.

Informatie openbaar
Het CDA heeft nog geen standpunt bepaald en komt daarvoor morgenochtend bijeen. De christendemocraten hebben grote bedenkingen bij het pakket. Ze willen ook dat meer informatie openbaar wordt.

ZIE OOK: Griekse redding is geen hamerstuk

Van de meeste andere partijen is het standpunt bekend. PvdA en D66 zijn de duidelijke voorstanders. SP, PVV, ChristenUnie, 50Plus en GroenLinks zijn zeker tegen. De afgelopen jaren kreeg het kabinet steun voor het Griekenlandbeleid van de de eigen coalitiepartijen en van D66 en CDA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`