Nederland

'Zeeuws onderwijs in problemen door leerlingentekort'

20 juli 2017 06:27 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © ANP

Het gaat niet goed met het middelbaar onderwijs op Zeeuws-Vlaanderen in Zeeland. Er dreigt in de komende vijf jaar zelfs een sluiting van drie van de vier middelbare scholen.

Dat schrijft Trouw. De problemen bestaan omdat de scholen te weinig jonge scholieren hebben. Een sluiting van de scholen zou voor veel kinderen een langere reistijd betekenen, soms tot wel twee uur enkele reis.

Meer geld van overheid

De scholen willen graag meer geld van de overheid om de deuren open te kunnen houden. Maar dat levert nog niks op. Het ministerie vindt dat de scholen de problemen voor een deel zelf hebben veroorzaakt, aldus Trouw.

Volgens de krant daalt het aantal leerlingen al jaren, waardoor er minder geld binnenkomt van het ministerie. Dat komt door de krimp van de bevolking en de concurrentie uit Vlaanderen, zeggen de scholen. 

Plan in oktober

De bestuurders moeten nu voor half oktober een plan inleveren 'binnen de financiële kaders'. Ook de vierde school, die geen problemen heeft, zou daaraan mee moeten werken. Het is niet duidelijk of dat gaat gebeuren.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nederlandse scholieren vinden zesje wel oké

`