Nederland

Politie wilde ex Raja niet duperen

19 augustus 2015 19:42
Beeld © rene_schiphol / Twitter

De ex-vriend van Raja Draaisma uit Hoofddorp kreeg in december een nieuwe wapenvergunning omdat de politie hem naar eigen zeggen niet wilde duperen.

Zijn schietvereniging voldeed nog niet helemaal aan nieuwe regels, maar hij had al sinds 2004 zo'n vergunning, hij had geen verleden van geweld en bij hem thuis was alles in orde.

De man, Ferry de G., wordt ervan verdacht dat hij de 35-jarige vrouw op 22 juni heeft doodgeschoten. Hij meldde zich een dag later bij de politie.

Afluisterapparatuur
Eind april had Draaisma aan de politie doorgegeven dat ze afluisterapparatuur in haar woning had ontdekt. Kort erna vond ze een zogeheten gps-tracker bij haar auto. Ze sprak op 7 mei met de politie, maar zei dat ze nog geen aangifte wilde doen, omdat ze met haar ex wilde praten.

Vanwege de melding over de ex heeft een speciale afdeling van de politie onderzoek gedaan. Ze keken of de wapenvergunning van de man meteen moest worden ingetrokken, maar het onderzoek 'gaf hier op dat moment geen aanleiding toe', aldus de politie.

ZIE OOK: Vrouw gedood bij schietpartij Hoofddorp

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore