Ziggo doelwit DDoS-aanvallen

Ziggo: kleine kans op nieuwe storing

21 augustus 2015 11:26 Aangepast: 06 september 2015 17:12
Beeld © ANP

Internetprovider Ziggo heeft de beveiliging flink opgeschroefd, waardoor het veel moeilijker wordt voor hackers om met een nieuwe cyberaanval een grote storing te veroorzaken.

"We hebben de afgelopen dagen zoveel wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd, dat het voor hackers veel moeilijker zal zijn een nieuwe DDoS-aanval uit te voeren", zegt een woordvoerder. "En als het gebeurt, is de kans een stuk kleiner geworden dat de klant er iets van zal merken."

ZIE OOK: Zo heb je geen last van een Ziggo-storing door een DDoS-aanval

Ziggo zag zich genoodzaakt de beveiliging op te schroeven na twee cyberaanvallen die de servers van de provider dinsdag en woensdag urenlang platlegden. Er werd ernstig rekening mee gehouden dat er gisteravond weer een DDoS-aanval op het Ziggo-netwerk zou plaatsvinden, maar die is uitgebleven.

Volgens Ziggo is het nog te vroeg om iets te zeggen over een eventuele compensatie voor gedupeerde klanten. Van de 3,2 miljoen internetklanten van Ziggo had 60 procent last van de storingen. Overigens zijn de hackers niet binnengedrongen in de systemen. Klanten hoeven niet bang te zijn dat hun gegevens op straat liggen, aldus de provider.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore