Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 maart 2014 17:11

Zeehondencrèche in Pieterburen ont-Leniet

Zeehondencrèche Pieterburen neemt steeds meer afstand van grondlegger Lenie 't Hart. Haar naam is van alle borden en logo's afgehaald.

Lenie 't Hart, jarenlang het gezicht van zeehondencrèche Pieterburen, had eerder al aangegeven haar naam niet meer aan de crèche te willen verbinden. Hans Bleker van de Raad van Toezicht licht in een interview aan RTV Noord toe dat de stichting met het verwijderen van haar naam aan de wens van 't Hart wil voldoen.

Bleker: "Lenie heeft nadrukkelijk de wens naar buiten gebracht dat haar naam eraf moet. Ik heb beloofd dat in werking te zetten en dat is nu gebeurd. Het bord is veranderd. De crèche heet nu weer gewoon zeehondencrèche Pieterburen, dat was oorspronkelijk de naam."

Ont-Leniet

Ook de stichting waar de crèche is ondergebracht worden ont-Leniet en heet vanaf nu weer stichting Zeehondencrèche Pieterburen. 

De Raad van Toezicht van Pieterburen is een paar weken geleden opgestapt, omdat er onenigheid was over de manier waarop voor de zeehonden gezorgd wordt. Onder de nieuwe directeur krijgen de zeehonden minder antibiotica en worden ze sneller terug uitgezet. Dat is in strijd met het beleid dat Lenie 't Hart invoerde.

 

 

Topnieuws